Fortsättning på förra inlägget – att känna tacksamhet!

Hej alla

Efter jag skrivit förra inlägget så har mycket fallit på plats inom mig. Jag är inte riktigt lika stressad längre. Eller rättare sagt, jag läser av mig själv bättre nu och kan stoppa stressen innan den eskalerar allt för mycket.

Jag är så oerhört tacksam för vad jag har. Jag behöver inget annat för att vara lycklig. Det är endast min egen hjärna som har en tendens efter att sträva mot sådant som jag ännu inte har (människans gissel genom tiderna). Exempelvis ett till barn. Varför då? Jag har begåvats med två underbara små människor som finns i mitt liv. Jag behöver inte sträva efter ett till barn. Händer det så händer det och då blir jag ännu lyckligare. Men händer det inte så är jag ändå lycklig för jag har redan det bästa man kan tänka sig – En fin liten familj som alla älskar mig och jag älskar dem så oändligt mycket.

Livet med min man, ”Svarte Petter”, känns bara bättre och bättre. Vi har haft en del svåra år, men det har gjort oss starkare, vi har lärt känna varandra utan och innan och jag älskar honom bara mer och mer för varje dag som går.

Jag bor i ett land där det är fred och jag behöver aldrig bekymra mig över om pengarna ska räcka till mat i morgon också. Mitt största bekymmer i matvaruaffären är hitta ekologiska produkter med så lite tillsatser som möjligt.

Min egen uppväxt har varit trygg och jag har en mamma och pappa som älskar mig och som gett mig självkänsla i att jag duger som jag är. Jag har aldrig behövt prestera för att duga (hm, det skulle vara volleybollgymnasiet då om du läser detta pappa. Men det är preskriberat :-))

Jag har ett eget företag och kan styra över min egen tid, perfekt när man har småbarn. Jag bor i ett lugnt litet samhälle i en lagom stor villa med tillhörande torp och en härlig parktomt. Allt inhägnat med gotländsk tun och med en å som slingrar sig längs med tomtgränsen. Vi har en sjö också eller gotlänningarna envisas med att kalla det träsk vilket nog får många oinvigda att se sumpmark med krokodiler framför sig. Verkligheten är en vacker sjö med fin badplats med sandstrand och bryggor och fina små gömda vikar med flatmarkshällar dit jag brukar ta mina barn & hundar att leka och bada om somrarna.

Jag är så otroligt tacksam över allt det här. Jag glömmer bara bort det ibland…

 

höstVårt torp & Petters fina egenhändigt byggda stenmur

tilda badar
Älskade Tilda

DSC04516
Syrran och alla jyckar en varm sommardag vid träsket

familj
Min familj
oktober 2008

 

Annonser
Categories: Övrigt | Etiketter: , , | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 thoughts on “Fortsättning på förra inlägget – att känna tacksamhet!

  1. Jenny

    Hej.
    Åh, så jag känner igen dessa tankar.
    Ibland måste man stanna upp och känna. Det är väll oxå så att när något är bra så vill man gärna ha mer? Tror alltid att man kommer att känna så? Men som du skriver. Tänk att få vara frisk, rik på kärlek och inte behöva tänka på att överleva dagen. Det är viktigt att stanna upp njuta och ta in!

  2. Bra skrivet Susanne!
    Du är långt ifrån ensam, men jag vet att man ofta känner sig ensam. Tur att vi har styrka nog att faktiskt ‘ta oss i kragen’ och vända sina egna tankar till att se vad som faktiskt är bra och underbart. Allt du nämner om att vara tacksam för känner jag också tacksamhet inför, alla små vardagsmirakel. Kram till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

En annan du

Petra Krantz Lindgren skriver om föräldrar och barn

Den onda badankan

Only dead fish follow the stream...

365 eko

Småbarnsmamma genuint skräckslagen inför framtiden vad gäller klimat och miljö.

Vilda barn

Only dead fish follow the stream...

%d bloggare gillar detta: